Belang van goede motorkleding

Wat is belangrijk bij goede motorkleding?

Het dragen van een helm tijdens het motorrijden is verplicht, maar het dragen van motorkleding is niet verplicht. Ondanks dat dit (nog) niet verplicht is, mag het duidelijk zijn dat het heel belangrijk dat je jezelf goed beschermd tijdens het motorrijden. Een glijpartij met de motor kan  zorgen voor ernstig letsel, zelfs bij een lage snelheid. Deze gevolgen kunnen enigszins beperkt worden door goede kleding te dragen op je motor.

Functies motorkleding

Kleding die speciaal gemaakt is voor motorrijden heeft verschillende functies.

  • Bescherming: Jou als motorrijder beschermen tegen letsel is de belangrijkste functie van motorkleding.
  • Comfort: Motorkleding is gemaakt voor jouw comfort. De wind kan niet door de kleding komen waardoor de kleding niet wappert in de wind. Ook zorgt de juiste motorkleding voor een betere ventilatie en houdt de kleding beter je lichaamswarmte vast.
  • Zichtbaarheid: Goede motorkleding zorgt er ook voor dat je goed zichtbaar bent voor het overige verkeer. Dit is geen overbodig luxe aangezien het bekend is dat motorrijders veel minder zichtbaar zijn dan auto’s.

Waarom is motorkleding niet verplicht?

Het is overduidelijk dat goede motorkleding belangrijk is voor de motorrijder én opzittende, maar waarom is het dragen van motorkleding niet verplicht? In andere landen, waaronder België, is het dragen van motorkleding wél verplicht. Wij verwachten dat Nederland de regelgeving omtrent motor kleding aan zal scherpen, zeker gelet op het hoge aantal verkeersslachtoffers.

Wat kost goede motorkleding?

Beschermende motorkleding is prijzig, maar met goed (online) speurwerk kun je de kosten beperkt houden. Zo kan je al een motorbroek aanschaffen vanaf € 150,-. Een motorjas is duurder en deze kan je aanschaffen vanaf € 300,-. Een compleet motorpak kan je aanschaffen vanaf pak en beet € 500,-. Goede motorlaarzen beginnen ongeveer bij € 100. Daarnaast heb je nog handschoenen en een zonnebril nodig. Ondanks de prijzen adviseren wij jou om goede motorkleding aan te schaffen: veiligheid gaat boven alles.

Motorkleding meeverzekeren

Wanneer je de juiste motorkleding hebt aangeschaft, wil je dit ook goed verzekeren. Bij een beperkt of volledig casco dekking is je motorkleding en helm bij ons tot € 1000,- gratis meeverzekerd. Uiteraard kan je de motorkleding en helm ook meeverzekeren wanneer deze duurder zijn dan € 1000,-. Wij bieden de mogelijkheid om je motorkleding en helm mee te verzekeren voor een hoger bedrag van € 1500,-, € 2500,- of € 5000,-. Via onderstaande link kun je snel en gemakkelijk de premie berekenen voor je motor en motorkleding.

Premie motor

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de MotorVerzekering Belang van goede motorkleding