BSA Motor

Het ontstaan van de BSA Motor

Wanneer de afkorting ‘BSA’ valt, denken velen wellicht aan een nostalgisch deuntje, maar er schuilt een rijke geschiedenis achter de naam ‘BSA Motor.’ BSA staat voor ‘Birmingham Small Arms,’ en na de Eerste Wereldoorlog moest deze wapenfabriek zich opnieuw uitvinden. Ze besloten over te stappen op het produceren van fietsen, een onverwachte wending die later leidde tot de productie van auto’s, bekend als de BSA Daimler, en motorfietsen. In 1910 zagen de eerste BSA-motorfietsen het levenslicht.

Een blik op BSA Modellen

BSA groeide uit tot een wereldwijd toonaangevend merk. Het begon met de BSA A, maar er werden talloze andere modellen uitgebracht. Een van de meest geliefde series was de B-serie, vervaardigd tussen 1956 en 1960. Deze modellen onderscheidden zich door een uniek systeem waarbij het motorblok en de versnellingsbak werden samengehouden door een primaire kast met ingebouwde schokdemper.

In 1945 lanceerde BSA de B31 met een stijlvol frame en een telescoopvork aan de voorkant. Een jaar later volgde de sportievere B32. In 1947 werden zowel de B33 als de sportieve B34 aan het assortiment toegevoegd, en in 1948 kwam de Plunjer achtervering beschikbaar. In 1956 monteerde de fabriek volle naven in zowel het voor- als achterwiel van de motor.

Innovaties

In 1958 bracht BSA een update voor de dynamo uit, waarbij de gelijkstroomdynamo werd vervangen door een wisselstroomdynamo die direct aan de krukas was bevestigd. De BSA B33 zag het licht in 1960 en werd na de Tweede Wereldoorlog geïntroduceerd als een klassieker met een star achterframe. Hoewel BSA nu als een monument wordt beschouwd, zijn er nog steeds voldoende van deze klassieke motoren beschikbaar voor liefhebbers.

Koester je Klassieke BSA Motor 

Wie in het bezit is van een klassieke BSA motor weet hoe bijzonder deze machines zijn. Het opstarten van een BSA is altijd een uitdaging, maar ook een bron van vreugde voor eigenaren. Als je zo’n prachtige motor bezit, wil je er uiteraard goed voor zorgen, en dat begint met de juiste verzekering. Je hebt de keuze tussen een WA- of een WA + volledig casco verzekering. Wil je de verschillen begrijpen en ben je benieuwd naar de premie? Doe dan een premieberekening op onze website of stuur ons een e-mail. Wij helpen je graag bij het vinden van de verzekering die het beste bij jou en je BSA motor past. Met premies vanaf slechts €35,- per jaar bieden wij aantrekkelijke motorverzekeringen.

Andere blogs: Triumph en Ducati

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *