Ducati verzekeren

De geschiedenis van Ducati

Bij Ducati draait alles om racen. Al halverwege de jaren veertig produceerde Ducati een motorfiets die deelnam aan wedstrijden. Ducati heeft altijd veel onderzoek gedaan naar verschillende technologieën, waaronder radiotransmissies en thuisradio-eenheden, elektronische apparaten zoals telmachines, camera’s en filmapparatuur. Je kunt dit allemaal bewonderen in het Ducati Museum in Bologna, Italië. Wil je een Ducati verzekeren, scrol dan naar beneden.

Innovatie en ontwikkeling

waren “a way of live” voor Ducati. Motorfietsen werd hun grote passie, gedreven door competitie. Hierdoor kregen ze wereldwijd aandacht en bewondering. Ducati was volop aan het racen en druk aan het testen om te kijken hoe er meer vermogen en acceleratie kon worden toegevoegd aan de motor. Ducati liep tegen beperkingen aan met het standaardontwerp, daarom besloten ze om een ingenieur in te huren, Fabio Taglioni. Deze man tilde Ducati naar de next level met behulp van het ontwerp van het desmodromische systeem. Dit is sindsdien het hart van Ducati’s motorfietsen en is nu nog steeds terug te vinden in elke Ducati motor.

Het desmodromische systeem

Systemen van het desmodromische type werden lang vóór Ducati ontworpen en in gebruik genomen door ontwerpers van speedboten, vroege Grand Prix auto’s en zelfs een Mercedes-Benz Formule 1-auto uit 1954. Het systeem zorgt ervoor dat de kleppen beter op elkaar zijn afgesteld waardoor de motor meer vermogen tot zijn beschikking heeft. Vooral in snelheidswedstrijden zoals de MotoGP en World Superbike heeft dit Ducati nogal wat succes opgeleverd.

Sexy

“Als het niet sexy is, is het niet Ducati”, verklaarde Gabriele Del Torchio (CEO Ducati 2007-2013), dit beschrijft gedeeltelijk de passie van Ducati. Deze motors zijn altijd vrij duur geweest en bestemd voor een selecte groep mensen. Vanaf begin 2010 is een Ducati motor toegankelijker voor een grotere groep mensen.

Special edition

Zo nu en dan is er een speciale editie, zoals de recente Superleggera, die maar liefst een prijskaartje heeft vanaf € 75.000,-. De rest van de productielijn profiteerde van de technologie die voor deze speciale modellen en MotoGP motoren werd ontwikkeld. Ducati’s zijn er ook in goedkopere versies onder de € 20.000,- met modellen als de Hypermotard, Monster, Multistrada 950, 959 Panigale, Supersport en Scrambler. Hierdoor kunnen nu meer mensen de “Ducati ervaring” meemaken.

Bereken premie

Ducati verzekeren

Ben jij de trotse bezitter van een Ducati, dan wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Wij verzekeren nieuwe én klassieke Ducati’s.  Neem voor een vrijblijvende offerte of informatie contact met ons op. Het team van Veenstra en de Jong Assurantiën helpt je graag!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de MotorVerzekering Ducati verzekeren