Welke motorverzekering is de beste keuze met de meest gunstige premie?

Premie Motor

Hoe vind je de juiste motorverzekering?

Hier zijn overwegingen om een goede keuze te maken van de juiste motorverzekering:

  1. Gebruik van de motor: Overweeg of je de motor gebruikt voor woon-werkverkeer, recreatieve ritten of beide. Het gebruik van de motor kan van invloed zijn op de vereiste dekking.
  2. Jaarlijkse kilometers: Houd bij hoeveel kilometers je jaarlijks met de motor rijdt. Dit kan van invloed zijn op de premie, omdat verzekeraars vaak premies baseren op het verwachte gebruik.
  3. Winterstalling: Als je de motor in de wintermaanden niet gebruikt en deze in een garage stalt, kan dit van invloed zijn op de dekking en de premie. Sommige verzekeraars bieden lagere premies voor motoren die in de winter gestald zijn.
  4. Seizoensgebonden dekking: Overweeg of je behoefte hebt aan seizoensgebonden dekking. Als je de motor alleen in bepaalde seizoenen gebruikt, kun je overwegen om de dekking aan te passen om kosten te besparen.
  5. Bepaal de waarde van je motor: De waarde van je motor is een cruciale factor bij het kiezen van de juiste dekking. Een voordelige optie is de WA-dekking, maar deze dekt geen schade aan je eigen motor. Als je motor aanzienlijke waarde heeft, overweeg dan een WA + Casco (allrisk) dekking voor de beste bescherming.
  6. Overweeg je eigen risico: Bedenk of je het risico van eventuele schade aan je motor zelf kunt dragen. Als je financieel in staat bent om reparaties of vervanging van je motor zelf te betalen, kun je overwegen om alleen een WA-verzekering af te sluiten.
  7. Vergelijk premies en dekkingen: Vergelijk premies en dekkingen van verschillende verzekeraars. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de specifieke dekkingen die worden aangeboden, zoals diefstaldekking, pechhulp en aanvullende opties.
  8. Denk aan je eigen behoeften: Bedenk welke extra dekkingen of voordelen belangrijk voor je zijn. Dit kunnen zaken zijn zoals pechhulp, rechtsbijstand of accessoiresdekking. Kies een verzekering die aansluit bij jouw specifieke behoeften en budget.
  9. Lees de polisvoorwaarden: Voordat je een verzekering afsluit, is het belangrijk om de polisvoorwaarden door te nemen. Let op uitsluitingen, eigen risico’s en eventuele beperkingen in de dekking.

Door deze stappen te volgen en zorgvuldig te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste motorverzekering voor jouw situatie.

Is de beste motorverzekering ook de duurste?

WA dekking is de goedkoopste optie. De WA-verzekering is ook verplicht: Zodra je een motor op naam hebt staan (tenaamstelling), ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verplichting is er om schade aan anderen te dekken in geval van een ongeval. Het RDW-systeem kan automatisch controleren of je een geldige verzekering hebt voor je motor. Het is belangrijk om aan deze wettelijke verplichting te voldoen om boetes te voorkomen.

Verzeker je voor de eerste keer een motor en kies je voor WA + Volledig Casco dekking, dan heb je een behoorlijke hoge premie. Als je nog niet eerder een motor hebt verzekerd dan heb nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Door deze schadevrij jaren bouw je een no-claim korting op. Zo worden ervaren motorrijders beloond voor hun rijgedrag. Wil je een lage premie betalen dan kun je in het begin van je motor carrière het beste kiezen voor WA dekking. Sluit altijd een opzittenden verzekering bij je motorverzekering.

De echte motorliefhebber

De motorliefhebber wil uiteindelijk een mooiere motor, een comfortabele helm en betere accessoires en kleding. Als je motor en je uitrusting meer waard worden, is het een goed moment om de dekking uit te breiden naar Beperkt of Volledig Casco. Het mooie van deze motorverzekering is dat motorspullen zoals de helm en kleding standaard zijn meeverzekerd en je hebt recht op hulpverlening, ook bij WA dekking.

Motorverzekering vergelijken

Je kunt zelf gemakkelijk motorverzekeringen vergelijken. Bij ons kun je eenvoudig en snel online een motorverzekering afsluiten. En bij schade staan we voor je klaar om je te helpen en de schadeclaim snel af te handelen. Als je twijfels hebt over welke motorverzekering het beste bij jouw situatie past, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Motorteam. We kunnen je helpen met de verschillende dekkingsopties, premies en eventuele kortingsregelingen die beschikbaar zijn.

Bij ons vind je de juiste combinatie van uitgebreide dekking en aantrekkelijke premies. Onze motorverzekering biedt niet alleen de standaard WA-dekking, maar ook beperkte casco- en volledige casco (allrisk) dekkingen. Zo ben je te allen tijde beschermd tegen schade die je zowel aan anderen als aan je eigen motor kunt toebrengen.

Ben je op zoek naar de beste motorverzekering met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan zit je bij ons goed. Vergelijk onze motorverzekering met andere verzekeraars en ontdek zelf het verschil.