Tips en Advies voor het vinden van de Beste Motorverzekering

Als je voor het eerst een motor koopt wil je meteen de beste motorverzekering. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de verzekering die het beste bij je past. Dat betekent een motorverzekering met een eerlijke prijs en uitgebreide dekking. Voordat je begint met het vergelijken van motorverzekeringen, raden we aan om onderstaande punten door te nemen. Of neem direct contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Premie Motor

Hoe vind je de juiste motorverzekering in 2024?

Hier zijn overwegingen om een goede keuze te maken van de juiste motorverzekering:

  1. Gebruik van de motor: Overweeg of je de motor gebruikt voor woon-werkverkeer, recreatieve ritten of beide. Het gebruik van de motor kan invloed hebben op welke dekking je nodig hebt.
  2. Jaarlijkse kilometers: Houd bij hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt. Dit kan van invloed zijn op de premie, omdat verzekeraars vaak premies baseren op het verwachte gebruik.
  3. Winterstalling: Als je de motor in de wintermaanden niet gebruikt en in een garage stalt, kan dit invloed hebben op de dekking en premie. Sommige verzekeraars bieden lagere premies voor motoren die in de winter gestald zijn.
  4. Waardeer je motor: De waarde van je motor is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste dekking. Als je motor veel waard is overweeg dan een WA + Casco (allrisk) dekking voor de beste bescherming.
  5. Overweeg je eigen risico: Bedenk of je het risico van eventuele schade zelf kunt dragen. Als je dat kunt, kun je overwegen om alleen een WA-verzekering af te sluiten.
  6. Vergelijk premies en dekkingen: Vergelijk premies en dekkingen van verschillende verzekeraars. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de specifieke dekkingen die worden aangeboden, zoals diefstaldekking, pechhulp en aanvullende opties.
  7. Persoonlijke voorkeur: Bedenk welke extra dekkingen of voordelen belangrijk voor je zijn. Dit kunnen zaken zijn zoals pechhulp, rechtsbijstand of accessoiresdekking. Kies een verzekering die aansluit bij jouw specifieke behoeften en budget.
  8. Lees de polisvoorwaarden: Voordat je een verzekering afsluit, is het belangrijk om de polisvoorwaarden door te nemen. Let op uitsluitingen, eigen risico’s en eventuele beperkingen in de dekking.

Door deze stappen te volgen en zorgvuldig te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste motorverzekering voor jouw situatie.

Is de beste motorverzekering ook de duurste?

WA dekking is de goedkoopste optie en is ook verplicht: Zodra je een motor op naam hebt staan (tenaamstelling), ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze wet is mensen te beschermen in het verkeer. Het RDW-systeem controleert of je een geldige verzekering hebt voor je motor, heb je geen geldige WA verzekering dan krijg je een boete.

Verzeker je voor de eerste keer een motor en kies je voor WA + Volledig Casco dekking, dan kan de premie behoorlijk hoog zijn. Als je nog niet eerder een motor hebt verzekerd dan heb nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Door deze schadevrij jaren bouw je een no-claim korting op. Zo worden ervaren motorrijders beloond voor hun rijgedrag. Je kunt beginnen met een WA-dekking. Tip: sluit altijd een opzittenden verzekering bij je motorverzekering.

De echte motorliefhebber

De motorliefhebber wil uiteindelijk een mooiere motor, een comfortabele helm en betere accessoires en kleding. Als je motor en je uitrusting meer waard worden, is het een goed moment om de dekking uit te breiden naar Beperkt of Volledig Casco. Het mooie van deze motorverzekering is dat motorspullen zoals de helm en kleding standaard zijn meeverzekerd en je hebt recht op hulpverlening, ook bij WA dekking.

Motorverzekering vergelijken

Bij ons kun je gemakkelijk motorverzekeringen vergelijken en online motorverzekering afsluiten. Bij schade staan we voor je klaar om je te helpen en de schadeclaim snel af te handelen. Twijfel je over welke motorverzekering het beste bij jouw situatie past? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Motorteam. We kunnen je helpen met de verschillende dekkingsopties, premies en eventuele kortingsregelingen die beschikbaar zijn. Zo combineer je online vergelijken met deskundig advies op maat.