Welke motorverzekering is de beste?

Premie Motor

Je hebt een mooie motor gekocht waar je zuinig op bent. Je wilt daarbij de motorverzekering aanvragen die de beste dekking geeft die daarnaast het voordeligste is, je wilt niet extra betalen voor dekkingen die je niet nodig hebt.

Allereerst kijk je naar de waarde van de motor te kijken. Wil je de motor zelf ook verzekeren voor schade aan de motor of is WA dekking voldoende? WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheid. Zodra je een motor op naam hebt (tenaamstelling) heb je meteen verzekeringsplicht. Neem dit serieus want het systeem van de RDW checkt automatisch of jij wel een verzekering hebt afgesloten voor je motor. Heb je niet opt tijd je motorverzekering geregeld dan volgt er een waarschuwing en daarna een boete. Wil je schade vergoed hebben aan de motor kies dan voor Volledig Casco dekking, ook wel allrisk dekking genoemd.

Beste motorverzekering duur?

Verzeker je voor de eerste keer een motor en kies je voor WA + Volledig Casco dekking, dan kun je schrikken van de premie. Als je nog niet eerder een motor hebt verzekerd dan heb nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Door deze schadevrij jaren krijg je no-claim korting. Zo worden ervaren motorrijders beloond voor hun rijgedrag. Wil je een lage premie betalen dan kun je in het begin van je motor carrière het beste kiezen voor WA dekking. Wij raden altijd aan om een opzittendenverzekering mee af te sluiten.

Langzaam opbouwen

De motorliefhebber wil uiteindelijk een mooiere motor, een duurdere helm en betere accessoires en kleding. Dit is het moment om de dekking uit te breiden naar Beperkt Casco of Volledig Casco. Het mooie van deze motorverzekering is dat motorspullen zoals de helm en kleding standaard is meeverzekerd en je hebt recht op hulpverlening. Kijk ook even naar de aanvullende dekkingen want je wilt goed verzekerd zijn.

Het gebruik van de motor

Gebruik je de motor voor woon – werk verkeer of alleen voor de hobby, hoeveel kilometers rijd je per jaar, heb je de motor ook nodig in de winter of stal je de motor in de wintermaanden in een garage. Dat zijn vragen die je tegen komt in het aanvraagformulier. Gaandeweg kom je vanzelf bij de juiste dekking en premie uit. Heb je toch twijfels over de juiste motorverzekering, bel ons even, we helpen je graag en kunnen je alles vertellen over premies, verzekeraars en kortingsregelingen.

Motorverzekering vergelijken

Wil je er zelf wat verder induiken en verschillende motorverzekeringen vergelijken? Dat kan, er zijn verschillende aanbieders waar je terecht kan en onderling zijn er er verschillen in dekking en premie. Check it out: motorverzekering vergelijken.