Wat is de beste motorverzekering?

Welke motorverzekering is de beste?

Jij wilt de beste motorverzekering met de voordeligste premie. Welke kies je?

Premie Motor

Tips voor een goede vergelijking

Allereerst is de waarde van de motor van belang. De voordeligste optie is WA dekking, maar dan is schade aan je eigen motor niet verzekerd. Heeft je motor dus een aanzienlijke waarde dat is WA + Casco (allrisk dekking) de beste keus. Kun je het risico van de eventuele eigen schade aan de motor zelf dragen? Sluit dan gerust de WA motorverzekering af. WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheid. Zodra je een motor op naam krijgt (tenaamstelling) heb je verzekeringsplicht. Aan deze verzekeringsplicht ontkom je niet, het systeem van de RDW checkt automatisch of jij wel een verzekering hebt afgesloten voor je motor. Heb je niet op tijd een motorverzekering geregeld dan volgt er een waarschuwing en daarna een boete.

Beste motorverzekering duur?

Verzeker je voor de eerste keer een motor en kies je voor WA + Volledig Casco dekking, dan heb je een hoge premie. Als je nog niet eerder een motor hebt verzekerd dan heb nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Door deze schadevrij jaren krijg je no-claim korting. Zo worden ervaren motorrijders beloond voor hun rijgedrag. Wil je een lage premie betalen dan kun je in het begin van je motor carrière het beste kiezen voor WA dekking. Sluit altijd een opzittendenverzekering bij.

Langzaam opbouwen

De motorliefhebber wil uiteindelijk een mooiere motor, een duurdere helm en betere accessoires en kleding. Dit is het moment om de dekking uit te breiden naar Beperkt Casco of Volledig Casco. Het mooie van deze motorverzekering is dat motorspullen zoals de helm en kleding standaard is meeverzekerd en je hebt recht op hulpverlening. Kijk ook even naar de aanvullende dekkingen want je wilt goed verzekerd zijn.

Het gebruik van de motor

Gebruik je de motor voor woon – werk verkeer of alleen voor in je vrije tijd, hoeveel kilometers rijd je per jaar, heb je de motor ook nodig in de winter of stal je de motor in de wintermaanden in een garage. Dat zijn vragen van het aanmeldformulier. Gaandeweg kom je vanzelf bij de juiste dekking en premie uit. Heb je toch twijfels over de juiste motorverzekering, bel ons even, we helpen je graag en kunnen je alles vertellen over premies, verzekeraars en kortingsregelingen.

Motorverzekering vergelijken

Wil je er zelf induiken en verschillende motorverzekeringen vergelijken? Dat kan, er zijn verschillende aanbieders waar je terecht kan en onderling zijn er er verschillen in dekking en premie. Verschillende aanbieders motorverzekering vergelijken.

de MotorVerzekering FAQ Wat is de beste motorverzekering?