Honda Fireblade

Honda Fireblade

De Honda Fireblade is een bekende motorfiets van het Japanse merk Honda. De motorfiets is in 1992 op de markt gebracht als de Honda CBR 900 RR. Kort daarna kwamen er nog meer modellen op de markt. De verschillende modellen veranderen per jaar van kleur en per twee jaar van model. Er zijn ook verschillen in cilinderinhoud. De Fireblade heeft een sportieve uitstraling.

Nieuw vormgevingsconcept

1992 staat vooral bekend om de periode waarin de meeste concurrenten van Honda bezig waren met de productie van veelal grote en zware sportmotoren. Zowel Suzuki, Kawasaki en Yamaha waren bezig met supersnelle high tech motoren. Echter ging Honda juist aan de gang met een andere manier van opbouw van de motor. Het motorblok en frame werd tegelijk ontwikkeld tot een perfect geheel. Hierdoor ontstond een eenvoudig maar compactere motor.

Populaire sportmotor

De Honda Fireblade is altijd een goedverkochte sportmotor geweest. Het is een vrij probleemloze en betrouwbare motor. De Fireblade is wel altijd een uitdagende motor geweest en niet iedereen kan daar goed mee omgaan. De motor zit comfortabel en je rijdt er zo mee weg. Hier zit juist het gevaar. Een Honda CBR1000RR is het meest geschikt voor de ervaren rijder.

Ben je van plan een 2e hands Honda Fireblade te kopen, check de motor altijd op schade. Een onervaren rijder laat zich gemakkelijk verleiden door de, gemakkelijk te halen, hoge snelheden. Er zijn dus al de nodige brokken gemaakt met dit model van Honda. De Honda Fireblade is tot de dag van vandaag nog steeds in productie. Het laatste model is de CBR 1000 RR.

Honda Fireblade verzekeren

Ben jij in het bezit van een Honda Fireblade? Wij hebben diverse verzekeringsmogelijkheden.

Oldtimer motor (voor bouwjaar 2000)

  • Goedkope premie vanaf € 31,30
  • Incl. hulpverlening ANWB
  • Vaste premie, er worden geen schadevrije jaren gevraagd.

Motorverzekering, na bouwjaar 2000

  • Recht op verschillende kortingen, zoals winterstop
  • No-claimkorting tot maar liefst 80%
  • Incl. hulpverlening ANWB Alarmcentrale
  • Bonusplan tweede voertuig

Via onze website kan je gemakkelijk een premie berekenen. Toch eerst wat meer informatie gewild over onze motorverzekering? Aarzel niet, mail of bel ons! Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt graag.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de MotorVerzekering Honda Fireblade