Hulpverlening

Hulpverlening – Wat kun je verwachten?

Pech of een ongeval kan je plotseling overkomen, en het is belangrijk om te weten wat je kunt doen als je hulp nodig hebt. Op deze pagina vind je informatie over wat je kunt verwachten in geval van nood en hoe je snel de benodigde assistentie kunt inschakelen.

Is je motor bij Unigarant verzekerd?

Als je een motorverzekering hebt bij Unigarant en je hebt hulp nodig, bel dan eerst de ANWB Alarmcentrale op 088 – 269 28 88 (24 uur per dag bereikbaar). Als je je in het buitenland bevindt, gebruik dan het telefoonnummer +31 – 70 314 14 14. Tijdens het gesprek kun je uitleggen wat er is gebeurd en welke hulp je nodig hebt. Vergeet niet om je polisnummer door te geven. De alarmcentrale zal onmiddellijk stappen ondernemen om de benodigde hulp te regelen. Heb je zelf alternatieven dan wordt er gekeken of hier toestemming voor gegeven kan worden.

Hulpverlening na een ongeval

Als je motor door een ongeval niet meer kan rijden, of als je door een ongeval zelf niet meer kunt rijden, kun je rekenen op hulpverlening. Binnen Nederland zorgt Unigarant ervoor dat jij en je motor naar een geschikte bestemming worden gebracht. Dit kan bijvoorbeeld een garage zijn of zelfs je eigen woonadres.

Tip: verzeker mee Schade opzittenden

Hulpverlening in het buitenland

In het buitenland vergoedt de verzekeraar:

  • De kosten voor het vervoer naar de dichtstbijzijnde motordealer.
  • Vervoer naar Nederland als de schade niet binnen 4 dagen kan worden gerepareerd. De kosten hiervan mogen niet hoger zijn dan de dagwaarde van de motor.
  • De terugreis naar Nederland wordt met het openbaar vervoer geregeld (2e klas).

Ook interessant?  Op vakantie met de motor

de MotorVerzekering Hulpverlening