Groene Kaart Motorverzekering

Moet je de groene kaart altijd bij je hebben?

Net als bij een autoverzekering moet je bij een motorverzekering in sommige landen een groen kaart bij je hebben, in sommige landen is dit verplicht. De groene kaart wordt elk jaar door de verzekeraar (op papier of digitaal) naar de verzekerde gestuurd, zolang de verzekering actief is. De groene kaart is een formulier waar belangrijke informatie opstaat voor de verzekering voor het geval dat er in het buitenland een ongeval plaatsvind.

De volgende informatie is te vinden op de kaart:

  • Het polisnummer;
  • Contactgegevens van de verzekerde;
  • De geldigheid van de verzekering;
  • Het kenteken van het verzekerde voertuig;
  • De landen waar je dekking hebt.

Het dekkingsgebied van de motorverzekering is meestal hetzelfde maar er zijn per verzekeraar kleine verschillen. Check voor vertrek altijd of het land, waar je naar toe gaat op de groene kaart staat. Er is een lijst met landen waar de verzekeraars dekking afgeven, dit is de zogenaamde Europese Economische Ruimte (de EER). Hieronder vallen alle landen in de EU, plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Ook in Servië, Zwitserland en Andorra geeft de verzekeraar verzekeringsdekking.

Buiten de EER is het verplicht de Groene kaart fysiek uit te hebben geprint en bij je te hebben. Deze moet persé worden afgedrukt op groen papier. Het digitale exemplaar hoeft niet een groene achtergrond te hebben.

de MotorVerzekering Kennisbank Groene Kaart Motorverzekering