Groene Kaart Motorverzekering

Moet je de groene kaart altijd bij je hebben?

Ook bij een motorverzekering is het verplicht in sommige landen een groen kaart bij je te hebben. De groene kaart wordt elk jaar door de verzekeraar (op papier of digitaal) naar jou toegestuurd zolang jij WA bent verzekerd. De groene kaart is een formulier waar belangrijke informatie opstaat voor jouw verzekering voor het geval dat er in het buitenland een ongeval plaatsvind. De volgende informatie is te vinden op dit papier:

  • Het polisnummer;
  • Contactgegevens van de verzekerde;
  • De geldigheid van de verzekering;
  • Het kenteken van het verzekerde voertuig;
  • De landen waar je dekking hebt.

Het dekkingsgebied van de motorverzekering kan verschillend zijn. Check dus altijd of het land er op staat waar je naar toe gaat. Echter is er wel een lijst met landen waaraan de verzekeringsmaatschappij minimaal dekking geeft, namelijk de Europese Economische Ruimte (de EER). Hieronder vallen alle landen in de EU, plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Ook worden Servië, Zwitserland en Andorra genoemd op de groene kaart.

Buiten de EER is het verplicht de Groene kaart fysiek uit te hebben geprint en bij je te hebben. Deze moet dan ook worden afgedrukt op groen papier. Het digitale exemplaar hoeft niet een groene achtergrond te hebben.

de MotorVerzekering Kennisbank Groene Kaart Motorverzekering