Wat is de Winterstop?

Ben je ook aan het twijfelen of je gaat kiezen voor winterstop en hoe lang duurt deze periode?

Je hebt een motor gekocht en nu even snel de motorverzekering regelen maar wat vul je in bij de vraag over winterstop?

De winterstop is de periode van 15 december tot en met 1 maart van elk jaar waarbij jij als bestuurder er voor kan kiezen om jouw motor niet te gebruiken in ruil voor een korting van 10% op de premie. Hierbij geldt dat jouw motor verzekerd blijft voor alles behalve schade door het gebruik van de motor. Schade door stilstaan, zoals diefstal of stormschade, is nog wel gedekt.

Je moet dus vooraf beslissen of je de motor nodig hebt in de periode 15 maart tot 1 maart. Vaak is het beter om de motor te stallen in deze periode. In geval van vorst is het gevaarlijk voor een motor om in de winter te gaan rijden. Daarnaast zul je vaak de motor af moeten spuiten. Je wilt geen last hebben van pekel wat je chassis aantast.

Als je de motor niet gebruikt tijdens de winterstop periode dan kun je dit aangeven op het aanvraagformulier van de motorverzekering. Dit hoeft dus niet elk jaar opnieuw worden opgegeven. Alleen als je besluit dat je de motor wel nodig hebt bijvoorbeeld voor woon – werk verkeer, dan kun je dit laten wijzigen.

Bereken motor premie

de MotorVerzekering Kennisbank Wat is de Winterstop?