Wat is de Winterstop?

Twijfel je over aanvragen winterstop motor?

Je hebt een motor gekocht en nu even snel de motorverzekering regelen maar wat vul je in bij de vraag over winterstop motor?

Winterstop periode

De winterstop is tussen 15 december tot 1 maart van elk jaar waarbij jij als bestuurder er voor kan kiezen om jouw motor niet te gebruiken in ruil voor een korting van 10% op de premie. Hierbij geldt dat jouw motor verzekerd blijft voor alles behalve schade door het gebruik van de motor. Schade door stilstaan, zoals diefstal of stormschade is ook in de winter gedekt als je motor voor beperkt of volledig casco is verzekerd.

Je moet dus van te voren beslissen of je de motor nodig hebt in de periode 15 maart tot 1 maart. Het is natuurlijk sowieso beter om de motor te stallen in de winterperiode. In geval van vorst ben je extra kwetsbaar op de motor. Daarnaast zul je vaak de motor vaak moeten schoonmaken, je wilt niet dat de pekel het chassis aantast.

Hoe vraag je winterstop korting aan?

Als je de motor niet gebruikt tijdens de winterstop periode dan vink je “winterstop” aan op het online aanvraagformulier van de motorverzekering. Dit hoeft dus niet elk jaar opnieuw worden opgegeven. Alleen als je besluit dat je de motor wel nodig hebt bijvoorbeeld voor je werk, dan kun je dit aan ons doorgeven.

Bereken premie

de MotorVerzekering Kennisbank Wat is de Winterstop?