Winterstop bij een motorverzekering

Overweeg je om winterstop voor je motorverzekering aan te vragen?

Het is belangrijk om te weten wat dit precies inhoudt voordat je kiest voor winterstop motor.

De winterstop voor motorverzekeringen is normaal gesproken van 15 december tot 1 maart van elk jaar. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid om ervoor te kiezen je motor niet te gebruiken in ruil voor een korting van 10% op de premie.

Maar wat is er precies gedekt tijdens de winterstop?

Jouw motor is nog steeds verzekerd blijft voor alle vormen van schade, behalve schade veroorzaakt door het gebruik van de motor zelf. Dit betekent dat schade als gevolg van diefstal of storm nog steeds gedekt is, op voorwaarde dat je motor beperkt of volledig casco is verzekerd.

Het is verstandig om vooraf te beslissen of je je motor nodig hebt in de periode van 15 december tot 1 maart. Over het algemeen is het beter om je motor tijdens de winterperiode te stallen. Het rijden op een motor in barre weersomstandigheden kan gevaarlijk zijn, vooral bij vorst. Bovendien vereist het winterseizoen vaak extra schoonmaakwerkzaamheden om schade door pekel aan het chassis te voorkomen.

Maak je gebruik van het kwarttarief?

Heb je een motor die in de overgangsregeling zit en maak je gebruik van het kwarttarief motorrijtuigenbelasting? Let dan goed op het volgende. De periodes dat je niet mag rijden verschillen. Bij de overgangsregeling mag je niet rijden tussen 1 december en 1 maart van ieder jaar. Denk er dus goed om als je hier gebruik van maakt.

Hoe werkt winterstop motor?

Als je besluit om gebruik te maken van de winterstop, kun je tijdens het invullen van het online aanvraagformulier voor je motorverzekering eenvoudigweg de optie “winterstop” aanvinken. Het goede nieuws is dat je dit niet elk jaar opnieuw hoeft aan te geven. Het enige moment waarop je dit moet doorgeven, is wanneer je besluit dat je de motor wel nodig hebt gedurende de winterstopperiode, bijvoorbeeld voor je werk of andere noodzakelijke ritten.

Het aanvragen van een winterstop voor je motorverzekering biedt dus flexibiliteit en de mogelijkheid om te besparen op de premie motorverzekering gedurende de periode dat je je motor niet gebruikt. Het is een persoonlijke kwestie of je kiest voor winterstop of je kiest voor de vrijheid om op ieder moment de motor te kunnen gebruiken.

Gerelateerd: Het belang van goede motorkleding

de MotorVerzekering Kennisbank Winterstop bij een motorverzekering