Motorslot

Welk motorslot is nodig voor de motorverzekering

Je hebt net een nieuwe motor gekocht. Heerlijk vooruitzicht. Je voelt de vrijheid met je motor nu al maar voordat je van deze vrijheid kan genieten moet je een aantal dingen regelen. Zo is  een WA-verzekering minimaal verplicht. Maar als je een splinternieuwe motor hebt gekocht dan wil je zeker weten of de motor ook verzekerd is tegen diefstal. Zorg dus voor een goed gekeurd motorslot.

Wat is belangrijk bij een motorverzekering?

Een motorverzekering is erg belangrijk, niet alleen voor jezelf, maar het biedt ook bescherming aan andere weggebruikers in het geval van een ongeval. Naast de schade aan anderen, kan een motorverzekering ook dekking bieden aan jouw motorfiets en eventuele andere eigendommen die bij het ongeval betrokken zijn. Met onze motorverzekering heb je keuze uit verschillende dekkingen. Je hebt keus uit onder andere een aansprakelijkheidsverzekering, die dekking biedt voor schade aan anderen als gevolg van een ongeval, en een cascoverzekering, die dekking biedt voor schade aan jouw eigen motorfiets.

Welk motorslot is het beste?

Een motorslot is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je motorfiets. Het voorkomt diefstal en helpt jouw motorfiets veilig te houden. Een goed motorslot moet voldoen aan de eisen van het keurmerk ART, dat is ontwikkeld door de stichting ART, in samenwerking met verzekeraars, de politie en de ANWB.

Een ART-gecertificeerd slot is getest en beoordeeld op basis van de veiligheidsnormen die door de stichting zijn vastgesteld. Hoe hoger het ART-keurmerknummer, hoe veiliger het slot. Een ART-4 of ART-5 slot wordt vaak aanbevolen voor een motorfiets. Een van de verzekeraars waar we mee samenwerken, Unigarant eist dat je ART goedgekeurd slot met vier sterren hebt, anders is diefstal niet verzekerd.

Wat kost een motorslot?

De kosten van een motorslot lopen nogal uiteen, maar als je bij ons een motorverzekering afsluit en je motor is uitgerust met een SCM goedgekeurd track & trace voertuigvolgsysteem, krijg je 10% korting op de diefstalpremie. Het verplichte eigen risico bij diefstal vervalt daarmee ook. Dit maakt de kosten van een goed motorslot niet goed maar het scheelt toch iets op de premie die je betaalt voor je motorverzekering. Verzekeraars zien het gebruik van een goed motorslot als een teken dat je voorzichtig bent met je motorfiets en minder risico loopt op diefstal. Als gevolg daarvan is de premie voor je motorverzekering meestal lager als je een ART-gecertificeerd slot gebruikt.

De meeste verzekeraars stellen het gebruik van een bepaald type ART-slot verplicht als je aanspraak wilt maken op de diefstal dekking van je motorverzekering. Het is dus belangrijk om de voorwaarden van je motorverzekering te controleren voordat je een slot koopt om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de vereisten van je verzekeraar. Welk type slot je nodig hebt voor je motor vind je terug op de polis.

Hoe kies ik het juiste motorslot?

Er zijn veel motorsloten te verkrijgen op de markt. Zo heb je het kettingslot, beugelslot of de schijfremslot. Het belangrijkste is om het juiste type motorslot te kiezen dat past bij jouw motorfiets. Daarnaast kan je de volgende punten in overweging nemen bij het kopen van je slot:

  • Beveiligingsniveau: kies een ART-gecertificeerd slot met een hoog beveiligingsniveau, zoals een ART-4 of ART-5 slot.
  • Type slot: kies het slot wat past bij jouw motorfiets en jouw persoonlijke voorkeur.
  • Grootte: zorg ervoor dat het slot groot genoeg is om je motorfiets veilig te bevestigen aan een vast object, zoals een lantaarnpaal of een hek.
  • Gemak: kies een slot dat gemakkelijk te gebruiken is en past bij jouw levensstijl. Een zwaar kettingslot kan bijvoorbeeld lastig zijn om mee te nemen als je veel onderweg bent.
  • Prijs: kies een slot dat past bij jouw budget, maar wees niet te zuinig. Het is de investering waard om je motorfiets te beschermen tegen diefstal.

Conclusie:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering voor de motor (WA) is minimaal verplicht, maar ook een verstandige keuze om jezelf financieel te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen op de weg. Het kiezen van het juiste motorslot is essentieel om je motorfiets veilig te houden en diefstal te voorkomen én het levert soms ook nog eens premievoordeel op.
  • Kies altijd voor een ART-gecertificeerd slot met een hoog beveiligingsniveau en zorg ervoor dat het past bij jouw motorfiets en jouw persoonlijke voorkeur. Het is ook belangrijk om het slot op de juiste manier te gebruiken en te bevestigen aan een vast object om maximale beveiliging te garanderen.
  • Door het juiste motorslot te kiezen en te gebruiken, kun je genieten van jouw motorfiets zonder zorgen en jezelf financieel beschermen in geval van een ongeval. Zo kan je met een gerust hart de weg op en kan je genieten van zorgeloze en eindeloze ritjes.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *