Motorverzekering Europeesche

de Europeesche Verzekeringen biedt geen motorverzekeringen meer aan

De polissen van de Europeesche zijn naar ASR verhuisd

 

Onderstaande informatie is verouderd en niet meer van toepassing. Ga naar Motorverzekering ASR voor actuele informatie.

Motorverzekering Europeesche Verzekeringen

De motorverzekering Europeesche bood extra dekkingen zoals gratis hulpverlening in Nederland én Europa.

Voordelen Europeesche Motorverzekering:

– De schadevrije jaren van je auto tellen mee
– 25% korting op premie bij winterstop (1 dec – 1 mrt)
– Extra service bij schade via Motor Schade Select
– Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Een WA verzekering is wettelijk verplicht en dekt de schade die je met je motor tijdens het rijden toe kan brengen aan een ander. Er is dekking tot een bedrag van € 2.500.000 voor materiële schade toegebracht aan derden. Voor personenschade is er dekking tot een bedrag van € 5.000.000.

WA beperkt casco

Naast de WA dekking krijg je ook een vergoeding voor een aantal schadeoorzaken aan je motor, die buiten je schuld zijn ontstaan. De WA beperkt casco dekking biedt dekking tegen diefstal, brand, storm, ruitbreuk of een botsing met loslopende dieren. Het eigen risico is € 150. Het eigen risico bij diefstal in één van de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht of in Limburg kan hoger liggen.

WA + volledig casco

WA volledig casco (All risk) biedt de meest complete dekking voor je motor. Naast de beperkt casco dekking is ook schade als gevolg van aanrijding, van de weg of te water raken en andere van buiten komende onheilen verzekerd. Ook hier is het eigen risico € 150,- (met uitzondering van de 4 grootste steden)

Onderstaande dekkingen kun je extra kiezen:

– Uitbreiding woonplaatsservice

Met deze aanvullende dekking heb je recht op hulp in de eigen woonplaats. Je kunt de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. De Europeesche regelt ook vervangend vervoer als dat nodig is.

– Uitbreiding 3 jaar nieuwwaarde

Jouw motor is standaard één jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde en daarna tegen de dagwaarde. De dagwaarde is de nieuwwaarde van de motor min een bedrag voor veroudering of slijtage. Met deze uitbreiding kun je jouw nieuwe motor de eerste drie jaar tegen nieuwwaarde verzekeren. Bij schade of diefstal berekent Europeesche Verzekeringen de vergoeding dan op basis van de nieuwwaarde. Je kunt dan weer een gelijkwaardige, nieuwe motor uitkiezen. Zo ontvang je altijd de juiste en de hoogst haalbare schadevergoeding! Deze aanvullende dekking is uitsluitend mogelijk in combinatie met de WA volledig casco motorverzekering.

– Uitbreiding 3 jaar aankoopgarantie

Bij totaal verlies of diefstal ontvang je met deze uitbreiding het volledige aankoopbedrag terug, tot drie jaar na aanschaf! Deze aanvullende dekking is uitsluitend mogelijk in combinatie met de WA volledig casco motorverzekering.

– Uitbreiding helm en kleding

Motorkleding is duur. Er kan immers van alles gebeuren met de helm en kleding, ook als je niet op de motor zit. Met deze uitbreiding verzeker je ook de helm en kleding van de passagiers achterop of in de zijspan. Je kunt zelf het gewenste verzekerde bedrag kiezen.

– Uitbreiding schadeverzekering opzittenden

Met deze dekking ben je verzekerd tot € 1.000.000 voor schade die jij (of een andere opzittende van de verzekerde motor) lijdt door een verkeersongeval als bestuurder of passagier van jouw motor.

– Uitbreiding ongevallen opzittenden

Met deze aanvullende verzekering ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval van jouw zelf of een andere opzittende van de verzekerde motor. De maximale uitkering bij blijvende invaliditeit bedraagt € 10.000, de maximale uitkering bij overlijden is € 5.000.

– Uitbreiding rechtsbijstand

Hiermee kies je een complete rechtsbijstandsdekking voor alle zaken die kunnen spelen rond het bezit en gebruik van de motor. Bijvoorbeeld met de garagehouder over een slecht uitgevoerde reparatie, of met iemand die je motor met opzet heeft beschadigd.

de MotorVerzekering Motorverzekering Europeesche