Motorverzekering vergelijken

Bespaar Geld door het Vergelijken van Motorverzekeringen

Als trotse eigenaar van een motor wil je ongetwijfeld niet onnodig veel tijd besteden aan het zoeken naar de juiste en voordeligste motorverzekering. Misschien heb je al enkele jaren dezelfde motorverzekering, en dat is prima, maar nu is het een goed moment om kritisch naar je verzekering te kijken. Het regelmatig vergelijken van motorverzekeringen, bijvoorbeeld om de twee tot drie jaar, kan je aanzienlijk geld besparen. Het biedt niet alleen financiële voordelen, maar geeft je ook de kans om te controleren of je nog steeds de juiste dekking hebt.

Waarom Motorverzekering Vergelijken?

Het vergelijken van motorverzekeringen is een verstandige zet om verschillende redenen:

1. Bespaar Geld: Tarieven en premies voor motorverzekeringen kunnen variëren, en soms kunnen er aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd door over te stappen naar een andere verzekeraar.

2. Juiste Dekking: De behoeften van motorrijders veranderen met de tijd. Misschien heb je inmiddels een nieuwe motoraccessoire toegevoegd of wil je je dekking aanpassen aan je huidige levensstijl. Door te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je nog steeds de meest geschikte dekking hebt voor jouw situatie.

3. Voordelen voor Diverse Motorrijders: Verzekeraars bieden vaak speciale tarieven en voordelen voor verschillende categorieën motorrijders. Als je een startende motorrijder bent, zijn er verzekeringen die specifiek op jou zijn afgestemd. Aan de andere kant kunnen ervaren motorrijders profiteren van kortingen en aanbiedingen die voor hen beschikbaar zijn.

Besteed bij het vergelijken aandacht aan:

Bij het vergelijken van motorverzekeringen is het naast de premie belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende aspecten:

 1. Eigen Risico: Hoe hoog is het eigen risico? Dit is het bedrag dat je zelf moet bijdragen bij een schadeclaim.
 2. No-Claim Korting: Welke no-claimkorting wordt aangeboden? Deze korting vermindert je motorverzekeringskosten na schadevrije jaren.
 3. Pechhulp: Is pechhulp inbegrepen in de motorverzekering of moet je hiervoor extra betalen?
 4. Aanvullende Dekkingen: Overweeg je extra dekkingen, zoals opzittenden– of rechtsbijstandverzekering, en wat zijn de kosten hiervan?
 5. Klantenservice en Schadeafhandeling: Onderzoek de klantenservice en schadeafhandeling van de verzekeraar door het lezen van reviews en ervaringen van andere motorrijders.
 6. Overstapmogelijkheden: Wanneer kun je overstappen naar een andere verzekeraar en wat is de opzegtermijn bij je huidige verzekeraar?
 7. Poliskosten: Zijn er poliskosten verbonden aan de verzekering? Sommige verzekeraars rekenen deze kosten, maar het kan lonend zijn om over te stappen naar een aanbieder zonder poliskosten.
 8. Leeftijd van de Motor: Als je motor ouder is dan 20 jaar, kan een oldtimer motorverzekering de voordeligste optie zijn.

Welke motorverzekering is het voordeligste?

Welke motorverzekering het beste is hangt ook af van het type motor en welke dekking nodig is. Hieronder zie je een vergelijk van een Harley Davidson uit 2016. De motor rijdt maximaal 7000 kilometers per jaar en de verzekeringnemer heeft 8 schadevrije jaren:

WA dekking

motorverzekering vergelijken WA dekking

WA + Casco dekking

motorverzekering vergelijken Casco dekking

De kosten van een motorverzekering bereken je gemakkelijk online. Hieronder kun je jouw motorverzekering vergelijken. Binnen één minuut zie je welke verzekeraar het voordeligste is en het beste bij jouw motor past. Wij doen dit ook graag voor je. Kost niks en als je ons belt dan weet je meteen wat de totale kosten zijn van je verzekering. Als je wilt dan is je motor meteen verzekerd.

Motor < 20 jaar        Motor > 20 jaar

Selecteer “Motor ouder dan 20 jaar” als je de motor alleen hobbymatig gebruikt. Dit is een voordelige oldtimer motor tarief. 

Verzekeraars motorverzekeringen

ASR motorverzekering Unigarant motorverzekering    Klaverblad motorverzekering

Dekking motorverzekering:

Bij de MotorVerzekering.nl vergelijk je de beste motorverzekeringen

Meer tips om kosten te besparen op je motorverzekering

 • 10% korting op je premie als je de motor van 15 december tot 1 maart niet gebruikt (winterstop)
 • 10% korting als je minder dan 5.000 km rijdt per jaar
 • Bespaar op je motorrijtuigenbelasting met het kwarttarief.
de MotorVerzekering Motorverzekering vergelijken