Retro motoren

Retro motoren zijn hip

Je ziet steeds meer motoren in het verkeer. De gemiddelde leeftijd van een motorrijder is ongeveer 55 jaar. Als je nu een motorrijder tegenkomt onder de 30 jaar, is dit meestal een student, rijdend op een 1 op 40 lopende 125 cc motor of een jongere die samen met zijn ouders meereist. De echte liefhebber van klassieke motoren heeft al wat kilometers op de teller staan, het is dan ook niet modieus ‘lifestyle dingetje’ maar een levenslange passie voor motoren. Echter er is een trend dat de gemiddelde leeftijd aan het dalen is.

Retro modellen

Ook fabrikanten hebben de trend herkend. Als je de motorfietsen van een paar jaar geleden terugziet, is er weinig veranderd, hooguit in het ontwerp en marketing is iets anders. Omdat de liefhebbers van klassieke motoren groeiende is, worden er nu steeds meer motoren gemaakt die lijken op de motoren van vroeger, de retro modellen. Alles voor de verkoopcijfers, er zijn zelfs weer oude merken teruggehaald.

Populaire merken

Alles is te koop. Een merk ook. Je kunt ‘merkrechten’ kopen. De twee merken die hier succes mee hebben gehaald zijn wel uitzonderingen: ‘Hinckey’ Triumphs van John Bloor is een van de grootste doorstart merken op basis van een stapel gekochte papieren.

Het merk Indian

Een ander oud merk dat succesvol nieuw leven is ingeblazen is Indian. Indian is zonder meer één van de grootste concurrenten van Harley Davidson, net zoals 80 jaar geleden. Polaris heeft de rechten van Indian gekocht.

Nog meer merken terug van weggeweest

Naast bovengenoemde merken is ook Jawa een bekend merk wat weer volop terug is op de markt. Jawa verhuisde destijds naar India. De Jawa’s die tegenwoordig weer naar ons terugkomen zijn de geheel nostalgische brommers voor vriendenprijsjes, inclusief startmotor.

Motorrijden is op dit moment ontzettend populair. Het heeft vast te maken met het gevoel van vrijheid. Je bent niet afhankelijk van het OV, waar tegenwoordig vanwege de coronacrisis een mondkapje verplicht is – een groot nadeel ten opzichte van het motorrijden. Steeds meer mensen gaan (weer) motorrijden. En als je dan eenmaal besmet bent met het motorvirus wil je wel een coole motor.

Of je nou een klassieker motor koopt, een retro motor of een nieuwe motor, wij hebben mogelijkheden om jouw motor goed en makkelijk te verzekeren. Geen gedoe, maar wel een scherpe premie. Voor meer informatie kan je op onze website terecht. Vraag vrijblijvend een offerte op, of neem telefonisch contact met ons op.

Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt u graag!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de MotorVerzekering Retro motoren