Top 5 veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen motorverzekering.

Wat heb ik nodig bij het afsluiten van een motorverzekering?

Als je de motorverzekering telefonisch of online wilt afsluiten is het van belang om de volgende documenten bij de hand te hebben.

  • Het kentekenbewijs, hier staat het kenteken en de meldcode op. Met deze combinatie wordt de motor aangemeld bij het RDW.
  • Wil je per maand betalen, dan is wordt de premie automatisch afgeschreven, er wordt dan om jouw iban bankrekeningnummer gevraagd.

Als ik gebruik maak van winterstop moet ik dan elk jaar de verzekeraar inlichten?

Nee, dat hoeft niet, hou wel goed de kalender in de gaten. Je motor is niet verzekerd voor WA en aanrijdingsschade tussen 15 december en 1 maart van ieder jaar. Schade die kan ontstaan tijdens stilstaan, zoals, diefstal en stormschade is wel gedekt in deze winterstop periode. Als je kiest voor winterstop dan scheelt dit 10% korting op de premie.

Wanneer moet ik mijn motor beveiligen?

Als je diefstal wilt meeverzekeren dan is een ART categorie 4 goedgekeurd slot vereist. Afhankelijk van de waarde van de motor kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Is je motor beveiligd met een Track & Trace systeem dan ontvang je 10% korting op de diefstalpremie bij Beperkt of Volledig Casco. Bovendien heb je geen eigen risico bij diefstal of diefstalschade. Het eigen risico bij schade is standaard € 150,-

Je krijgt bij diefstal of als je motor totaal verloren is, het bedrag dat jij ervoor betaald hebt, vergoed. Het maakt hierbij niet uit of je motor nieuw of 2e hands gekocht is. Aanschafwaardegarantie krijg je standaard voor 1 jaar bij de Volledig Casco dekking, je kan deze dekking ook aanvullend voor 3 jaar kiezen. Meer aanvullende dekkingen

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met informatie over schade

Zit je vraag er niet bij, mail of bel ons even, we helpen graag met alle vragen.