Trike verzekeren

Op je Trike rijden, alleen of samen is het ultieme gevoel van vrijheid.

Nog even je Trike verzekeren en het genieten kan beginnen. Je kunt dat hieronder online regelen of bel ons, we regelen het graag voor je.

Bereken premie Trike

  • Kenmerken Trike verzekering

  • Helm, kleding en bagage gratis meeverzekerd tot € 1000,- bij Beperkt en Volledig Casco
  • Recht op hulpverlening ANWB
  • Voor Trike motoren tot 500 kg
  • Online afsluiten, meteen verzekerd
  • 14 dagen bedenktijd

Dekkingen Trike verzekering

WA : De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking is de minst uitgebreide verzekering. Deze dekt de schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de Trike motor.

WA + beperkt Casco : De WA + beperkt Casco Trike verzekering dekt, naast de wettelijk verplichte WA dekking, schade aan de Trike veroorzaakt door brand, diefstal en storm. Je kunt daarnaast 3 jaar aanschafwaardegarantie meeverzekeren.

WA + volledig Casco (All Risk): Is de meest uitgebreide verzekering voor een Trike. Deze dekt, naast de WA + beperkt Casco dekking, schade aan je Trike door botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken. Je kunt kiezen voor nieuwwaarde of aanschafwaardegarantie mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om de motor tegen taxatiewaarde te verzekeren. Je ontvangt dan de getaxeerde waarde bij diefstal of totaalverlies.

Aanvullende dekkingen : Bij het verzekeren van een Trike kun je naast de standaard dekking kiezen voor extra dekkingen, zoals schadeverzekerden opzittende, rechtsbijstand en het meeverzekeren van vervangend vervoer. Je kunt dit aanvinken op het aanvraagformulier.

Wat is een Trike?

Een Trike is een driewielig voertuig waarbij het voorste deel lijkt op een motorfiets, terwijl het achterste deel feitelijk een deel van een auto is, met de motor achterin. In sommige gevallen bestaat een Trike volledig uit onderdelen van een motorfiets.

Voor een Trikemotor die is goedgekeurd als driewielig motorrijtuig is een kenteken verplicht. Het besturen van een Trike is toegestaan voor houders van een autorijbewijs (B) die ouder zijn dan 18 jaar. Als de Trike is uitgerust met goedgekeurde veiligheidsgordels, is het dragen van een helm niet verplicht. Als je aanpassingen of specifieke accessoires aan je Trike hebt toegevoegd, informeer dan de verzekeraar hierover.

Heb je vragen over het verzekeren van je Trike? We assisteren je graag bij het vinden van de juiste motorverzekering voor je Trike.

Verzekeringskaart Trike
Voorwaarden Trike motor

de MotorVerzekering Trike verzekeren