Trike verzekeren

Op je Trike rijden, alleen of samen is het ultieme gevoel van vrijheid.

Nog even je Trike verzekeren en het genieten kan beginnen. Je kunt dat hieronder online regelen of bel ons, we regelen het graag voor je.

Bereken premie Trike

  • Kenmerken Trike verzekering

  • Helm, kleding en bagage gratis meeverzekerd tot € 1000,- bij Beperkt en Volledig Casco
  • Recht op hulpverlening ANWB
  • Voor Trikes tot 500 kg
  • Online afsluiten, meteen verzekerd
  • 14 dagen bedenktijd

Dekkingen Trike verzekering

WA : De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking is de minst uitgebreide verzekering. Deze dekt de schade aan derden veroorzaakt door de eigenaar / bestuurder van de Trike.

WA + beperkt Casco : De WA + beperkt Casco Trike verzekering dekt, naast de wettelijk verplichte WA dekking, schade aan de Trike veroorzaakt door brand, diefstal en storm. Je kunt daarnaast 3 jaar aanschafwaardegarantie meeverzekeren.

WA + volledig Casco (All Risk): Is de meest uitgebreide verzekering voor een Trike. Deze dekt, naast de WA + beperkt Casco dekking, schade aan je Trike door botsingen, omslaan, slippen en van de weg raken. Je kunt kiezen voor nieuwwaarde of aanschafwaardegarantie mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om de motor tegen taxatiewaarde te verzekeren. Je ontvangt dan de getaxeerde waarde bij diefstal of totaalverlies.

Aanvullende dekkingen : Bij het verzekeren van een Trike kun je naast de standaard dekking kiezen voor extra dekkingen, zoals schadeverzekerden opzittende, rechtsbijstand en het meeverzekeren van vervangend vervoer. Je kunt dit aanvinken op het aanvraagformulier.

Wat is een Trike?

Een Trike is een driewielig voertuig. Een Trike is aan de voorkant een motorfiets en het achterste deel is eigenlijk een deel van een auto (met de motor achter). In sommige gevallen bestaat een Trike alleen uit onderdelen van een motorfiets.
Voor Trikes welke zijn goedgekeurd als driewielig motorrijtuig is een kenteken verplicht. Een Trike mag bestuurd worden wanneer de bestuurder in het bezit is van het autorijbewijs (B). De bestuurder moet ouder zijn dan 18 jaar. Wanneer de Trike is voorzien van goedgekeurde veiligheidsgordels, is het dragen van een helm niet verplicht.

Heb je vragen over het verzekeren van je Trike, je kunt ons altijd bellen en mailen voor advies.

Verzekeringskaart Trike
Voorwaarden Trike motor

de MotorVerzekering Trike verzekeren