Veelgestelde vragen motorverzekering

Wat heb ik nodig bij het afsluiten van een motorverzekering?

Als je de motorverzekering telefonisch of online wilt afsluiten is het van belang om de volgende documenten bij de hand te hebben:
Het kentekenbewijs, hier staat het kenteken en de meldcode op. Met deze combinatie wordt de motor aangemeld bij het RDW.
Wil je per maand betalen, dan wordt de premie automatisch afgeschreven, er wordt dan om jouw IBAN bankrekeningnummer gevraagd.

Hoe werkt winterstop motor? Moet ik elk jaar de verzekeraar bellen?

Je hoeft niet elk jaar door te geven dat je gebruik maakt van winterstop motor. Dit gaat automatisch in als je dit hebt aangegeven op het aanvraagformulier. Houd wel goed de kalender in de gaten. Je motor is niet verzekerd voor WA en aanrijdingsschade tussen 15 december en 1 maart van ieder jaar. Schade die kan ontstaan tijdens stilstaan, zoals, diefstal en stormschade is gedekt in deze winterstop periode. Als je kiest voor winterstop dan krijgt je 10% korting op de premie. Als je de motor schorst, neem dan even contact met ons op.

Wanneer moet ik mijn motor beveiligen?

Wil je de motor verzekeren tegen diefstal dan is een ART categorie 4 goedgekeurd slot vereist. Afhankelijk van de waarde van de motor kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Is je motor beveiligd met een Track & Trace systeem dan ontvang je 10% korting op de diefstalpremie bij Beperkt of Volledig Casco. Bovendien heb je geen eigen risico bij diefstal of diefstalschade. Het eigen risico bij schade is standaard € 150,-

Wat betekent aanschafwaardegarantie motorverzekering?

Je krijgt bij diefstal of als je motor totaal verloren is, het bedrag dat jij ervoor betaald hebt, vergoed. Het maakt hierbij niet uit of je motor nieuw of 2e hands gekocht is. Aanschafwaardegarantie krijg je standaard voor 1 jaar bij de Volledig Casco dekking, je kan deze dekking ook aanvullend voor 3 jaar kiezen. Informatie aanvullende dekkingen

Ik heb schade aan mijn motor, hoe kan ik schade melden?

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Meer informatie over schade

Kan ik mijn motor verzekeren op zaterdag?

Jazeker, wij helpen veel klanten die op zaterdag een boot, camper, oldtimer of motor aanschaffen. We begrijpen dat je meteen de verzekering geregeld wil hebben op zaterdag en niet wilt wachten tot maandag. Wij zijn op zaterdag telefonisch bereikbaar tot 16:00.

Wat kost een motorverzekering?

De kosten van een motorverzekering hebben een aantal vaste componenten zoals WA premie en assurantiebelasting. Voor de rest hangt het af van de keuze voor een verzekeraar, van persoonlijke omstandigheden, zoals leeftijd en postcode en de waarde en het vermogen van de motor. Ook de gewenste dekking en het aantal kilometers wat je rijdt per jaar hebben invloed op de premie. Daarnaast kun je aantal kortingen uitzoeken. Gebruik je de motor niet het hele jaar dan kun je kiezen voor winterstop. Klik hier om kosten motorverzekering te berekenen.

Ik importeer mijn motor, kan ik deze verzekeren?

We gaan ervan uit dat je een motor importeert binnen de EU, vanaf buiten de EU een motor importeren zijn er strengere keuringseisen van toepassing. De motor heeft nog geen Nederlands kenteken, het Nederlands kenteken is aan te vragen via de RDW. Hiervoor moet de motor eerst gekeurd worden. Hiervoor dien je een afspraak te maken bij een RDW keuringsstation, neem dan je buitenlands kentekenbewijs en legitimatiebewijs mee. Ga je op de motor naar het keuringsstation? Regel dan een ééndagskenteken. Als je dit tijdelijke kenteken eenmaal binnen hebt, kun je ons bellen voor een tijdelijke verzekering. Deze tijdelijke dekking is bij ons een gratis service. Is de motor goedgekeurd, dan krijgt de motor een Nederlands kenteken, dan pas kun je definitief een verzekering aanvragen voor je motor.

In welke landen is mijn motor verzekerd?

De motorverzekering biedt dekking in alle landen die op de groene kaart staan en waar niet een streep doorheen staat. Ga je naar het buitenland met de motor, neem dan altijd je groene kaart mee.

Kan ik schadevrije jaren van mijn auto gebruiken voor de motorverzekering?

Ja, je kunt de opgebouwde schadevrije jaren van je autoverzekering ook gebruiken voor een motorverzekering. Naast deze optie zijn er meer mogelijkheden waarmee je kunt profiteren van dezelfde no-claim korting. Meer informatie lees je hier.

Krijg ik korting op de motorverzekering als ik een brommer heb gehad?

Als je schadevrije jaren hebt opgebouwd met een brommerverzekering dan kun je dit bij ons aangeven. We kunnen tot 3 extra treden geven op de motorverzekering, dit geeft dan start no-claim van 55%. De brommerverzekering moet nog lopen of maximaal één jaar geleden beëindigd zijn. Stuur in dat geval even de laatste polis naar ons op.

Wat is verzekerd onder hulpverlening?

Kan de motor door een ongeval niet meer rijden? Of ben je door een ongeval of diefstal niet meer in staat verder te rijden? Dan heb je recht op hulpverlening. Binnen Nederland word jij én je motor naar een bestemming in Nederland gebracht. In het buitenland worden de kosten van vervoer naar de dichtstbijzijnde motordealer vergoed. Vervoer naar Nederland is verzekerd als de schade niet binnen 4 dagen kan worden gerepareerd. Deze kosten mogen nooit hoger zijn dan de waarde van de motor. De terugreis naar Nederland van de verzekerde is met het openbaar vervoer.

Heb jij vragen over het verzekeren van een motor? Mail of bel ons, we helpen graag.

de MotorVerzekering Veelgestelde vragen motorverzekering