Veelgestelde vragen motorverzekering

Welke informatie heb ik nodig bij het afsluiten van een motorverzekering?

Wanneer je van plan bent om een motorverzekering telefonisch of online af te sluiten, scheelt het tijd als je de volgende documenten bij de hand hebt:
* Het kentekenbewijs: Dit document bevat zowel het kentekennummer van je motor als de meldcode. De combinatie van deze gegevens wordt gebruikt om de motor bij het RDW aan te melden.
* IBAN bankrekeningnummer: Als je ervoor kiest om de premie maandelijks te betalen, zal de verzekeraar om je IBAN bankrekeningnummer vragen. Dit stelt hen in staat om de premie automatisch af te schrijven.

Hoe werkt de winterstop voor motorverzekeringen?

De winterstop gaat automatisch, de winterstop voor motoren wordt elk jaar op dezelfde datum geactiveerd als je dit hebt aangegeven bij het aanvragen van je verzekering. Het is dus belangrijk om de kalender in de gaten te houden, aangezien je motor niet is verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) en aanrijdingsschade tussen 15 december en 1 maart van elk jaar. Tijdens de winterstopperiode is je motor echter wel gedekt voor schade die kan optreden terwijl hij stilstaat, zoals diefstal en stormschade. Als je kiest voor winterstop, profiteer je van een korting van 10% op de premie. Als je besluit om je motor te schorsen, neem dan even contact met ons op voor verdere instructies.

Moet ik mijn motor beveiligen?

Wil je de motor verzekeren tegen diefstal dan is een ART categorie 4 goedgekeurd slot vereist. Afhankelijk van de waarde van de motor kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Is je motor beveiligd met een Track & Trace systeem dan ontvang je 10% korting op de diefstalpremie bij Beperkt of Volledig Casco. Bovendien heb je geen eigen risico bij diefstal of diefstalschade. Het eigen risico bij schade is standaard € 150,-

Wat betekent aanschafwaardegarantie motorverzekering?

Je krijgt bij diefstal of als je motor totaal verloren is, het bedrag dat jij ervoor betaald hebt, vergoed. Het maakt hierbij niet uit of je motor nieuw of 2e hands gekocht is. Aanschafwaardegarantie krijg je standaard voor 1 jaar bij de Volledig Casco dekking, je kan deze dekking ook aanvullend voor 3 jaar kiezen. Informatie aanvullende dekkingen

Hoe kan ik schade motor melden?

Je kunt een schade aan je motor online melden, heb je vragen dan bel je ons of je stuurt het via de post of mail. Meer informatie over schade

Kan ik mijn motor verzekeren op zaterdag?

Jazeker, je kunt de motorverzekering online aanvragen op zaterdag. We begrijpen dat je meteen de motorverzekering op zaterdag wilt aanvragen als je in het weekend je nieuwe motor aanschaft.

Wat kost een motorverzekering?

De kosten van een motorverzekering hebben een paar vaste componenten zoals reservering voor schade, administratiekosten en assurantiebelasting. Voor de rest hangt het af van welke verzekeraar je kiest, je persoonlijke omstandigheden, zoals leeftijd, postcode en rijervaring. Daarnaast wordt er gekeken naar de motor, zoals waarde en het vermogen van de motor. Ook de gewenste dekking en het aantal kilometers wat je rijdt per jaar hebben invloed op de premie. Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal kortingen zoals winterstop korting. Bereken hier de kosten motorverzekering.

Ik importeer mijn motor, kan ik deze verzekeren?

We gaan ervan uit dat je een motor importeert binnen de EU, vanaf buiten de EU een motor importeren zijn er strengere keuringseisen van toepassing. De motor heeft nog geen Nederlands kenteken, het Nederlands kenteken is aan te vragen via de RDW. Hiervoor moet de motor eerst gekeurd worden. Hiervoor dien je een afspraak te maken bij een RDW keuringsstation, neem dan je buitenlands kentekenbewijs en legitimatiebewijs mee. Ga je op de motor naar het keuringsstation? Regel dan een ééndagskenteken. Als je dit tijdelijke kenteken eenmaal binnen hebt, kun je ons bellen voor een tijdelijke verzekering. Deze tijdelijke dekking is bij ons een gratis service als je de verzekering ook bij ons afsluit. Is de motor goedgekeurd, dan krijgt de motor een Nederlands kenteken, dan pas kun je definitief een motorverzekering aanvragen.

In welke landen is mijn motor verzekerd?

De motorverzekering biedt dekking in alle landen die op de groene kaart staan en waar niet een streep doorheen staat. Ga je naar het buitenland met de motor, neem dan altijd je groene kaart mee.

Zijn schadevrije jaren van mijn auto geldig voor de motorverzekering?

Ja, je kunt de opgebouwde schadevrije jaren van je autoverzekering ook gebruiken voor een motorverzekering. Naast deze optie zijn er meer mogelijkheden waarmee je kunt profiteren van dezelfde no-claim korting. Meer informatie lees je hier.

Krijg ik korting op de motorverzekering als ik een brommer heb gehad?

Als je schadevrije jaren hebt opgebouwd met een brommerverzekering dan kun je dit bij ons aangeven. We mogen je dan tot 3 extra treden geven op de motorverzekering, dit geeft dan een start no-claim van 55%. Er zijn wel enige voorwaarden voor deze bromfietskorting. De brommerverzekering moet nog actief zijn of maximaal één jaar geleden beëindigd zijn. Stuur in dat geval even de laatste polis naar ons op.

Wat valt onder hulpverlening?

Kan de motor door een ongeval niet meer rijden? Of ben je door een calamiteit niet meer in staat verder te rijden? Dan heb je recht op hulpverlening. Binnen Nederland wordt jij én je motor naar een bestemming in Nederland gebracht. In het buitenland worden de kosten van vervoer naar de dichtstbijzijnde motordealer vergoed. Vervoer naar Nederland is verzekerd als de schade niet binnen 4 dagen kan worden gerepareerd. Deze kosten mogen niet hoger zijn dan de waarde van de motor. De terugreis naar Nederland van de verzekerde is met het openbaar vervoer.

Heb jij vragen over het verzekeren van een motor? Mail of bel ons, we helpen graag. Een deskundig en ervaren team staat 5 dagen per week voor je klaar.

Wij helpen je bij het vinden van de beste verzekering, op maat gemaakt passend bij jouw wensen én tegen een scherpe premie. Ook staan wij garant voor snelle schadeafhandeling en een goede dekking. Met verschillende opties voor zowel nieuwe als oldtimer motoren ben je bij ons altijd op het juiste adres. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien je graag van een vrijblijvende offerte. 

Liever de verzekering meteen aanvragen? Ook dat is bij ons mogelijk. Na het aanvragen van de motorverzekering heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze twee weken kun je de aanvraag kosteloos annuleren zonder opgave van reden. Je hebt volledige zeggenschap over hoe je de motor verzekert, zodat je nooit te veel premie betaalt en de kosten van de motorverzekering laag blijven.

de MotorVerzekering Veelgestelde vragen motorverzekering