Wat kost een oldtimer motor?

Wanneer is een motor een oldtimer?

Allereerst gaan we kijken wanneer een motor in aanmerking komt voor het voordelige oldtimer motor tarief. Een motor wordt beschouwd als een oldtimer zodra deze ouder is dan 20 jaar. In tegenstelling tot de motorrijtuigenbelasting, waarvoor een voertuig pas na 40 jaar als een echte oldtimer wordt aangemerkt. Klassieke motoren alsook retro motoren genieten een groeiende populariteit, maar wat kost een oldtimer motor nu en waar moet je rekening mee houden?

Kies je een reguliere of een oldtimer motor verzekering?

Het aanschaffen van een motor is leuk! Echter, zodra je eigenaar bent en het kenteken op jouw naam staat, ben je wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten. Heb je een motor die ouder is dan 20 jaar en gebruik je deze voor recreatieve doeleinden? In dat geval kun je overwegen om deze motor te verzekeren als een oldtimer. Een oldtimer motorverzekering is vaak voordeliger dan een standaard motorverzekering. Deze speciale verzekering is beschikbaar voor motorrijders die naast hun oldtimer ook een ander voertuig bezitten voor dagelijks woon-werkverkeer. Dit kan een nieuwe motor zijn maar ook een auto.

Wat kost een oldtimer motor?

In de zestiger jaren waren motoren erg in trek. In die tijd kocht je een goed rijdende motor tussen de 150 en 250 gulden. Pas in de jaren zeventig werden motoren niet meer het vervoersmiddel voor mensen die te weinig budget hadden voor een auto. Een motor werd meer en meer recreatief gebruikt. Tegenwoordig heb je voor elk budget een oldtimer motor. Je betaalt bijvoorbeeld voor een nette Harley WL zo’n € 14.000,- maar voor een Honda aanzienlijk minder. Naast de aanschafprijs houd je ook rekening met onderhoud, kun je zelf het onderhoud doen aan de motor dan kan dat heel wat besparingen opleveren.

De oldtimer motorverzekering

Vraag altijd een premie op bij een motorverzekering, de kosten kunnen best oplopen vooral als de motor een hoge waarde heeft. Je hebt keuze uit WA-dekking en WA + volledig Casco dekking. De motorverzekering die we aanbieden op deze website heeft een uitgebreide dekking én een aantrekkelijke premie. De premie is een vaste premie, dat betekent geen no-claim verrekening. Ook niet na een eventuele schade. Deze motorverzekering is inclusief hulpverlening.

Premie vanaf € 35,- per jaar

Wat is mijn premie?

Een oldtimer motor taxeren

Kies je ervoor om je motor uitgebreider dan WA te verzekeren? Dan kies je een WA + volledig casco dekking. De verzekeraar wil weten wat de taxatiewaarde van de motor is. De motor moet dus verplicht getaxeerd worden bij WA + volledig casco. De taxatiewaarde van je motor komt dan op de polis te staan. Je motor is dan altijd voor het juiste bedrag verzekerd. Een taxateur is erkend als deze voldoet aan de eisen van de FEHAC.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de MotorVerzekering Wat kost een oldtimer motor?