Wat kost een oldtimer motor?

Wanneer is een motor een oldtimer?

Een motor is een oldtimer motor als de motor ouder is dan 20 jaar. Tegenwoordig zijn deze oudere motoren erg in trek. Maar wat kost een oldtimer motor en waar moet je rekening mee houden?

Het aanschaffen van een motor is leuk. Let op, zodra je deze hebt aangeschaft en het kenteken staat op jouw naam, is een verzekering verplicht. Ben je in het bezit van een motor die ouder is dan 20 jaar? En gebruik je hem recreatief? Dan kan je deze motor verzekeren als oldtimer. Een oldtimer motorverzekering is vaak goedkoper dan de reguliere motorverzekering. Je kunt deze oldtimer motorverzekering aanvragen als je naast deze motor een voertuig hebt voor dagelijks woon- werkverkeer.

Wat kost een oldtimer motor?

In de zestiger jaren waren oldtimer motoren erg in trek. In die tijd kocht je een goed rijdende motor tussen de 150 en 250 gulden. Pas in de jaren zeventig werden motoren niet meer het vervoersmiddel voor mensen die te weinig budget hadden voor een auto. Een motor werd meer en meer recreatief gebruikt. Tegenwoordig heb je voor elk budget een oldtimer motor. Je betaalt bijvoorbeeld voor een nette Harley WL zo’n € 14.000. Naast de aanschafprijs houd je ook rekening met onderhoud, kun je dit zelf dan bespaar je flink op je uitgaven.

De oldtimer motorverzekering

Laat je goed informeren bij een verzekering van een motor, vooral als de motor een hoge waarde heeft. Je hebt keuze uit WA-dekking en WA + volledig Casco dekking. De motorverzekering die we aanbieden op deze website heeft een uitgebreide dekking én een aantrekkelijke premie. De premie is een vaste premie, dat betekent geen no-claim verrekening. Ook niet na een eventuele schade. Deze motorverzekering is inclusief hulpverlening.

Premie vanaf € 31,30 per jaar

Wat is mijn premie?

Een oldtimer motor taxeren

Kies je ervoor om je motor uitgebreider dan WA te verzekeren? Dan kies je een WA + volledig casco dekking. De verzekeraar wil weten wat de taxatiewaarde van de motor is. De motor moet dus verplicht getaxeerd worden bij WA + volledig casco. De taxatiewaarde van je motor komt dan op de polis te staan. Je motor is dan altijd voor het juiste bedrag verzekerd. Een taxateur is erkend als deze voldoet aan de eisen van de FEHAC.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de MotorVerzekering Wat kost een oldtimer motor?